Gelukkige medewerkers blijven bij je & groeien met je mee

Mensen hebben van nature de wens om erkend en gewaardeerd te worden (Maslow’s Pyramid of Needs) en dit geldt ook voor de werknemer/werkgever-relatie. Er zijn veel statistieken die aantonen dat erkenning van werknemers de tevredenheid en betrokkenheid bij het werk verhoogt. Vergeet dus niet om je medewerkers af en toe in het zonnetje te zetten. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een compliment, een bonussysteem of natuurlijk met een persoonlijk cadeau.

Met de voor de hand liggende momenten zoals kerst of een verjaardag geven de meeste bedrijven wel iets. Maar heb je er wel eens aan gedacht om je personeel ook zo maar te bedanken met een cadeautje? Het belonen van goede prestaties zorgt namelijk voor meer betrokkenheid. Organisaties met betrokken medewerkers (volgens Hawk Incentives) zijn 38%  meer productief, hebben 50% hogere verkoop en 50% meer klantenbinding. Het is dus zeker de moeite waard om medewerkers in het zonnetje te zetten met een cadeau. Voor het verrassingseffect is het aan te raden om dit ook op onverwachte momenten te doen.

De handeling van het geven van een cadeau is eenvoudig, maar de impact die het heeft is enorm. Het tonen van waardering naar je medewerkers is een makkelijke manier om het moreel een boost te geven, de productiviteit te verhogen en geluk te verspreiden onder de mensen die je bedrijf elke dag tot een succes maken.

Wij adviseren graag op welke momenten je iets extra kunt doen. Het opstellen van een jaarplan voor cadeaus kan hierbij helpen. Wij brengen graag samen met jou alle belangrijke momenten in kaart en bedenken cadeaus die aansluiten bij jouw medewerkers en bedrijf. Neem contact met ons op via info@thegiftmakers.nl.

Leave a Reply